Zahradní menu

Rádi stolujete na zahradě a navíc máte to štěstí, že vám na ní roste čerstvá zelenina a ovoce? Pak i tyto letní recepty užijete dvojnásob.

 

 

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem

Budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 100 g sýru Lučina
  • 2 plátky šunky
  • čerstvý červený rybíz
  • hladká mouka
  • rostlinný olej

Kuřecí prsíčka rozřežte na plát a potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Na každý plátek masa položte šunku, vrstvu lučiny a kuličky červeného rybízu. Potom maso stočte do tvaru rolky a sepněte jehlou nebo převažte provázkem. Rolky obalte v mouce a poté vložte do rozpáleného oleje. Nejprve zprudka osmahněte, potom teplotu snižte a pomalu opékejte, dokud není maso propečené. Podávejte s novými brambory nebo s bramborovou kaší.

Bruschetta s pestem a cherry rajčátky

Budete potřebovat

  • bagetu nebo veku
  • olivový olej
  • zelené pesto
  • sýr feta
  • cherry rajčátka
  • čerstvou bazalku

Plátky bagety nebo veky lehce opečte na grilu nebo nasucho na pánvi. Pokapejte je panenským olivovým olejem, potřete vrstvičkou svého oblíbeného zeleného pesta a posypte rozdrobeným sýrem feta. Nakonec bruschetty poklaďte nakrájenými cherry rajčátky a dozdobte lístečky čerstvé bezalky. Podávejte jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu.

Palačinky s malinami a mascarpone

Budete potřebovat

  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 300 ml polotučného mléka
  • olej
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 g malin
  • 70 g moučkového cukru + na posypání
  • čerstvou mátu

Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.

Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Touto směsí naplňte teplé palačinky, přidejte čerstvé maliny a lístky máty a složte na čtvrtiny. Posypte moučkovým cukrem, dozdobte malinami a mátou a můžete podávat.

 

 

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Boží milosti

Boží milosti

Čím v pondělí odměnit koledníky, samozřejmě kromě krásně malovaných vajec? Usmažte jim křehké a lahodné boží milosti. Vyzkoušejte starý recept z kuchařky po prababičce.

Celý článek

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Nadýchaný vláčný beránek patří k ozdobám velikonočního stolu, tradičně podávaným na Bílou sobotu. Upečte si ho podle osvědčeného receptu, ve kterém nesmí chybět šlehačka.

Celý článek

Romantické menu

Romantické menu

Plánujete připravit své drahé polovičce sváteční večeři? Inspirujte se naším romantickým menu, které je nejen krásné na pohled, ale i plné lákavých chutí a vůní.

Celý článek