
Valentýnské potěšení
Snídejte s láskou
Dejte si tu práci a udělejte z obyčejné snídaně neobyčejnou. Sendvič s džemem bude krásnější, když do něj vykrojíte srdíčko. A krajíček chleba s máslem, sýrem a paprikou s trochou šikovnosti hravě proměníte v umělecké dílko.
Zamilovaný oběd

Z těsta na pizzu vykrojte jedno velké nebo více menších srdcí a poklaďte svými oblíbenými ingrediencemi.
Nápaditý předkrm

Z uzeného lososa vykrojte s pomocí vykrajovátka srdíčko a ozdobte krémovým sýrem a petrželkou.
Večeře pro dva

Těstoviny s lososem a mascarpone
- 200 g čerstvého lososa bez kůže
- 1 citron
- růžový pepř
- 100 g mascarpone
- 50 ml smetany ke šlehání
- sůl
- 250 g těstovin
Lososa rozdělte na kousky, zakapejte ho citronem, osolte a ochuťte drceným růžovým pepřem. Těstoviny dejte vařit podle návodu a mezitím si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a na něm na středním plameni asi 6 minut opékejte lososa. Přidejte mascarpone, smetanu, nechte rozehřát a přelijte omáčkou uvařené a scezené těstoviny.
Jemný dezert

Dokonalé tiramisu
- 3 žloutky
- 100 g cukru
- 1 balení mascarpone
- 1 balení smetany na šlehání
- 1 balení cukrářských piškotů
- káva
- hořké kakao
Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, přidejte mascarpone a zamíchejte. Ušlehejte sladkou šlehačku a smíchejte s mascarpone. Dno pekáčku vymažte slabě krémem. Cukrářské piškoty namáčejte do silné oslazené kávy z obou stran. Dělejte to velmi rychle, aby se příliš nerozmočily. Polovinu piškotů naskládejte vedle sebe do pekáčku, potřete polovinou krému a na to křížem naskládejte druhou polovinu piškotů a potřete zbylým krémem. Vršek posypte hořkým kakaem a dejte vychladit do lednice. Podávejte ozdobené čerstvou jahodou.
Zlatý hřeb večera

Dort Red Velvet
- 125 g hladké mouky
- 1/4 lžička soli
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 65 g změklého másla
- 175 g krupicového cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky vinného octa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/3 lžičky soli
- 40 ml podmáslí
- 30 ml šťávy z červené řepy
Na krém:
- 500 g krémového sýra
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 70 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
Troubu předehřejte na 170 °C, dno dortové formy (například ve tvaru srdce) vyložte pečicím papírem, stěny vymažte máslem a vysypte moukou. Mouku prosejte do mísy, přidejte kakao a sůl. V jiné míse spolu utřete máslo a cukr do pěny, poté přidejte vejce. V odměrce smíchejte šťávu z řepy a podmáslí a přidejte do vaječné směsi. Promíchejte a postupně po malých dávkách zapracujte moučnou směs. V hrnku promíchejte sodu s octem a přidejte do těsta.
Těsto nalijte do formy a pečte asi 25 minut. Špejlí zkuste, jestli je dort upečený.
Připravte si krém: vyšlehejte šlehačku dotuha. Krémový sýr promíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem a poté přidejte vyšlehanou šlehačku. Dejte chladit.
Dort nechte vychladnout a poté ho vyjměte z formy. Překrojte ho podélně na 2 až 4 plátky a promažte krémem.
Drobečky, které z dortu při krájení odpadnou, si schovejte – můžete je použít na jeho dozdobení. Pokud jich máte málo, skrojte tenkou vrstvu vrchní části dortu a s pomocí kuchyňského robota ji rozdrobte. Pak dort navrchu i po stranách důkladně potřete krémem. Boky ozdobte drobečky a dejte dort alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.