Svěží svačinka
Ředkvičková pomazánka
Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 6
- 1 svazek ředkviček
- 2 jarní cibulky
- 250 g měkkého tvarohu
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky (petrželka, pažitka apod.)
- ředkvičky a salátové listy k podávání
1 Ředkvičky umyjte a nastrouhejte najemno. Dobře je vymačkejte a puštěnou vodu slijte. Umytou jarní cibulku najemno nasekejte a přidejte k ředkvičkám. Dobře promíchejte a vmíchejte tvaroh.
2 Podle chuti osolte, opepřete a přidejte do pomazánky nasekané čerstvé bylinky. Podávejte na celozrnném pečivu a ozdobte kolečky čerstvých ředkviček a listy salátu.
Česneková pomazánka se sýrem
Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 6
- 250 g tvarohu
- 150 g polotvrdého sýra
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce majonézy
- sůl, pepř
- petrželka
1 Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem, přidejte prolisovaný česnek, majonézu, podle chuti osolte a opepřete.
2 Promíchejte a mažte na čerstvé pečivo. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
Jemná pažitková pomazánka
Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 6
- 250 g čerstvého krémového sýra
- 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- najemno nasekaná pažitka
- sůl, pepř
1 Čerstvý krémový sýr prošlehejte s hustým bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Omytou pažitku nadrobno nasekejte a vmíchejte do sýrové směsi.
2 Podle chuti pomazánku osolte a opepřete a podávejte na čerstvém pečivu.