Foto: Shutterstock

Roztomilé ježčí sušenky

Upečte si pro dobrou náladu domácí sušenky připomínající ježky. Přizvěte k práci i děti a užijte si společnou zábavu i pochutnání. 

Budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla
  • 150 g čokoládové polevy
  • 100 g strouhaného kokosu nebo cukrářského posypu

Postup:

Z mouky, cukru a másla vypracujte těsto a nechte ho v lednici aspoň 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělte na 24 dílků a z nich tvarujte malé bochánky, kterým jednu stranu prsty zašpičatíte do tvaru ježčího čumáku.

Ježky vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte je ještě na 30 minut do lednice. Troubu předehřejte na 160 °C. Vychlazené ježky pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nebudou lehce narůžovělé.

Upečené sušenky nechte úplně vychladnout, tím trochu ztvrdnou. Nyní je můžete nazdobit do podoby ježků – tělo namočte v rozehřáté čokoládové polevě a posypte strouhaným kokosem nebo čokoládovým či barevným cukrářským posypem. S pomocí špejle namočené v čokoládové polevě namalujte ježkům oči a čumák.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Barevné dřišťály

Barevné dřišťály

Chcete svou zahradu oživit keři, které do ní vnesou pestré barvy? Pak vsaďte na vděčné a nenáročné dřišťály. Vyberte si z přehledu nejhezčích druhů.

Celý článek