Foto: Shutterstock
Roztomilé ježčí sušenky
Budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla
- 150 g čokoládové polevy
- 100 g strouhaného kokosu nebo cukrářského posypu
Postup:
Z mouky, cukru a másla vypracujte těsto a nechte ho v lednici aspoň 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělte na 24 dílků a z nich tvarujte malé bochánky, kterým jednu stranu prsty zašpičatíte do tvaru ježčího čumáku.
Ježky vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte je ještě na 30 minut do lednice. Troubu předehřejte na 160 °C. Vychlazené ježky pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nebudou lehce narůžovělé.
Upečené sušenky nechte úplně vychladnout, tím trochu ztvrdnou. Nyní je můžete nazdobit do podoby ježků – tělo namočte v rozehřáté čokoládové polevě a posypte strouhaným kokosem nebo čokoládovým či barevným cukrářským posypem. S pomocí špejle namočené v čokoládové polevě namalujte ježkům oči a čumák.