Foto: Shutterstock
Schwarzwaldská pochoutka trochu jinak
Budete potřebovat:
Na těsto:
- 3 lžíce cukru
- 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lžíce kakaa
Na náplň:
- višňový kompot
- 1,5 lžičky škrobu
- 5 lžic griotky nebo višňovice
- 330 ml 33% smetany ke šlehání
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Foto: Shutterstock
Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte vodu a vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a cukru. Poté opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Nakonec do těsta zapracujte a kakao.
Těsto rozetřete na plech potažený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 10–15 minut. Ještě horký upečený piškot i s papírem srolujte a nechte vychladnout.
Višně slijte a vypeckujte, šťávu povařte se škrobem, nechte vychladnout a přidejte griotku. Smetanu vyšlehejte s cukrem a ztužovačem dotuha.
Vychladlou roládu rozrolujte, potřete višňovou šťávou a na to ušlehanou šlehačkou. Podél jednoho delšího okraje rozložte višně, roládu opět zarolujte. Na několik hodin ji vložte do lednice, ideálně do druhého dne.