Rozpalte gril!

Grilovací sezóna je v plném proudu, proto pokud patříte k milovníkům tohoto zábavného způsobu přípravy pokrmů, jistě uvítáte další recepty, které stojí za vyzkoušení.

Plněné brambory s parmazánem a žampiony

Budete potřebovat

  • 8 velkých nových brambor
  • 1 cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 8 žampionů
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání
  • nasekanou petrželku
  • 2 stroužky česneku nasekané na plátky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Recept

Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám. Přisypte strouhaný parmazán, nasekanou zelenou petrželku a česnek, osolte a opepřete podle chuti. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Vršek brambor posypte parmazánem a sekanou petrželkou a dejte na gril na 5 minut zapéct.

Salát z grilované zeleniny

Budete potřebovat

  • menší cuketu
  • menší lilek
  • červenou cibuli
  • papriky
  • cherry rajčátka
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • citronovou šťávu
  • zelenou petrželku

Recept

Zeleninu očistěte a nakrájejte – cuketu a lilek na půlcentimetrová kolečka, papriku na čtverečky, rajčátka na poloviny, cibuli na čtvrtky a rozeberte ji na plátky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, posypte provensálským kořením, promíchejte a rozložte na gril. Grilujte doměkka. Poté vše přendejte do mísy, podle chutí přidejte ještě trochu olivového oleje a koření, osolte, opepřete a dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Ozdobte sekanou zelenou petrželkou.

Letní bramborové špízy

Budete potřebovat

  • vepřové maso
  • papriku
  • cibuli
  • malé nové brambory
  • menší lilek
  • cherry rajčátka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Malé nové brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je trochu vychladnout a překrojte napůl. Vepřové maso nakrájejte na kostky, lilek na kolečka, papriku na přiměřené plátky, rajčátka na půlky, cibuli na čtvrtky a rozeberte. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny a masa do požadované délky špízu. Každý špíz potřete olivovým olejem, posolte a opepřete. Grilujte doměkka.

 

 

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Boží milosti

Boží milosti

Čím v pondělí odměnit koledníky, samozřejmě kromě krásně malovaných vajec? Usmažte jim křehké a lahodné boží milosti. Vyzkoušejte starý recept z kuchařky po prababičce.

Celý článek

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Nadýchaný vláčný beránek patří k ozdobám velikonočního stolu, tradičně podávaným na Bílou sobotu. Upečte si ho podle osvědčeného receptu, ve kterém nesmí chybět šlehačka.

Celý článek

Romantické menu

Romantické menu

Plánujete připravit své drahé polovičce sváteční večeři? Inspirujte se naším romantickým menu, které je nejen krásné na pohled, ale i plné lákavých chutí a vůní.

Celý článek