Rozpalte gril!
Plněné brambory s parmazánem a žampiony
Budete potřebovat
- 8 velkých nových brambor
- 1 cibuli
- 100 g anglické slaniny
- 8 žampionů
- 2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání
- nasekanou petrželku
- 2 stroužky česneku nasekané na plátky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Recept
Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám. Přisypte strouhaný parmazán, nasekanou zelenou petrželku a česnek, osolte a opepřete podle chuti. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Vršek brambor posypte parmazánem a sekanou petrželkou a dejte na gril na 5 minut zapéct.
Salát z grilované zeleniny
Budete potřebovat- menší cuketu
- menší lilek
- červenou cibuli
- papriky
- cherry rajčátka
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- extra panenský olivový olej
- citronovou šťávu
- zelenou petrželku
Recept
Zeleninu očistěte a nakrájejte – cuketu a lilek na půlcentimetrová kolečka, papriku na čtverečky, rajčátka na poloviny, cibuli na čtvrtky a rozeberte ji na plátky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, posypte provensálským kořením, promíchejte a rozložte na gril. Grilujte doměkka. Poté vše přendejte do mísy, podle chutí přidejte ještě trochu olivového oleje a koření, osolte, opepřete a dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Ozdobte sekanou zelenou petrželkou.
Letní bramborové špízy
Budete potřebovat
- vepřové maso
- papriku
- cibuli
- malé nové brambory
- menší lilek
- cherry rajčátka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Malé nové brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je trochu vychladnout a překrojte napůl. Vepřové maso nakrájejte na kostky, lilek na kolečka, papriku na přiměřené plátky, rajčátka na půlky, cibuli na čtvrtky a rozeberte. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny a masa do požadované délky špízu. Každý špíz potřete olivovým olejem, posolte a opepřete. Grilujte doměkka.