Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Ozdůbky pro inspiraci
Krásný den Rozmarýno! Posílám ukázku ozdůbek na stromeček, které vyrobila má skoro sedmiletá dcera s mou pomocí. Byly to dárečky v adventním kalendáři. A komu se nechce čekat do zimy, aby si vyrobil něco podobného, tak se může inspirovat a vyrobit v podobném stylu třeba kraslice. My to určitě zkusíme! Pohodové dny přejí
Dominička a Katka Damborských
Děkujeme za tip
Dobrý den, posílám foto, kdy jsme s mamkou zkoušely péct bábovku Red Velvet z předchozího čísla časopisu. Děkujeme za tip, bábovka měla úspěch. Mamka zrovna slavila narozeniny, tak byla příležitost k tvoření v kuchyni.
Lenka a Alena Šafářovy
Andílci, co pomáhají
Dobrý den, váš časopis si kupuji pravidelně každý měsíc, a to už třetím rokem.
Celý článek
Jsem nadšená
Milá redakce, jsem úplně nadšená z únorového čísla Rozmarýny. Našly jsme tam s dcerou vše, co jsme poslední týdny u stolu probíraly. Takže se už těšíme na další číslo. Posílám pár výtvorů své dcery. Bylo to zrovna v období, kdy nám covid zakázal si koupit i blbý ponožky :-).
Marta Hrabiecová