Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Nápady a inspirace
Vážená redakce, posílám naše tvoření, které jsme vyráběly s dcerkou a kterými jsme se nechaly inspirovat v posledním čísle Rozmarýny. Děkujeme za spoustu zajímavých nápadů a tipů (např. jsme si pořídili knihu Jóga s vůní aromaterapie), skvělé recepty (zapečené brambory chutnaly nejvíce mému muži) a zajímavé informace. Těšíme se na další vydání! Lenka Samcová
Tvoření z látky
Milá Rozmarýnko, váš časopis jsem si oblíbila a odebírám ho již deset let . Blíží se Velikonoce, a tak bych se s vámi ráda podělila a můj výtvor a některým čtenářkám dala inspiraci. Snad se vám bude moje velikonoční tvoření líbit. Moje vnučky Ellinka a Anetka byly nadšené. Vaše věrná čtenářka
Irena Skohoutilová
Korálky jako koníček
Vážená redakce časopisu Rozmarýna, chci vám poděkovat za skvělý časopis. Mojí zálibou už odmalička bylo navlékání korálků – vyráběla jsem různé náramky, vánoční ozdoby atd. A teď, když jsem na rodičovské dovolené, jsem se po letech ke svému koníčku vrátila. Náhodou jsem našla návod na stromeček štěstí a zkusila jeden vyrobit. U jednoho ale nezůstalo a stromečky vyrábím i ostatním pro radost.
Hana Vávrová
Věnec ze skořápek
Dobrý den, Rozmarýno, moc děkuji za krásný časopis plný inspirace. V tomto nelehkém období se snažím tvořením zapomenout na vše, co se děje kolem nás. Doufejme, že už bude vše špatné za námi a budeme se těšit na lepší (slunné) období. Posílám ukázku svého velikonoční věnce ze skořápek.
Jarmila Kaftanová