Velikonoční plstění
Milá redakce, posílám své velikonoční tvoření. Moc mě baví plstění, a tak jsem zkusila udělat velikonoční vajíčka a pár králíčků. Moc děkuji za časopis, je velmi inspirující!
Klára Sklenářová
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Pošlete nám své fotografie. Vaše příspěvky mohou být uveřejněny, proto nezapomeňte potvrdit svůj souhlas se zveřejněním a uvést správný tvar vašeho jména.
Milá redakce, posílám své velikonoční tvoření. Moc mě baví plstění, a tak jsem zkusila udělat velikonoční vajíčka a pár králíčků. Moc děkuji za časopis, je velmi inspirující!
Klára Sklenářová
Vážení přátelé, před dvěma roky jsem si koupila časopis Rozmarýna a od té doby si ho kupuji pravidelně. Ráda tvořím a váš časopis je pro mě nevyčerpatelným zdrojem inspirací. Zvláště v této nelehké době. Posílám své výrobky, ke kterým jste mě inspirovali. Přeji vám hodně spokojených tvořivých čtenářů.
Iva Hejná
Vážení přátelé, před dvěma roky jsem si koupila časopis Rozmarýna a od té doby si ho kupuji pravidelně. Ráda tvořím a váš časopis je pro mě nevyčerpatelným zdrojem inspirací. Zvláště v této nelehké době. Posílám své výrobky, ke kterým jste mě inspirovali. Přeji vám hodně spokojených tvořivých čtenářů.
Iva Hejná
Zdravím vaši redakci, Rozmarýnu čtu od samotného počátku. O jarních prázdninách se vnoučata těšila, co budeme opět tvořit. Vrhli jsme se na Shamballa a tkané náramky. A jelikož byl Valentýn, vytvořila jsem i srdíčkový. Tvořím více než šest let a je to pro mě relax a odpočinek. Přeji vám, ať se Rozmarýně daří a má krásné kreativní inspirace.
Kamila Gregořicová
Dobrý den, milá redakce i čtenáři. Pokaždé, když mi dojde váš časopis, který mám předplacený, jsem překvapená, kolik nápadů a inspirací nabízí. Chtěla bych také přispět svou troškou do mlýna a posílám malou ukázku svých výrobků.
Dobrý den, vaše Rozmarýna číslo11/2022 mě zase vrátila k háčkování. Váš nápad háčkovat z hnědého provázku je úžasný.
Dobrý den, v příloze zasílám fotky svého tvoření.
Dobrý den, milí tvořící v redakci. Velmi ráda prohlížím časopis a hodně se z něj inspiruji. Ráda do něj přispěji svými nápady a třeba tím někoho dalšího potěším.