Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Zdobené tašky
Milá Rozmarýnko, jsem tvým odběratelem a vždycky se moc těším, až mi přijdeš do schránky a mohu si tebou zalistovat. A zdá se mi, že jsi čím dál lepší. Já odjakživa šiju, poslední dobou povětšinou tašky a různé kapsičky, hlavně mě baví vymýšlet jejich zdobení, ať už patchworkem, výšivkou či aplikací. Přeji ti hodně spokojených čtenářů! Zdraví tvoje věrná
Olga Borečková
Andělé od prababičky
Milá Rozmarýno, celé dámské složení naší rodiny se každý měsíc těší, až vyjde další číslo vašeho časopisu plného skvělých nápadů a inspirace. Píši ti i proto, abych se s tebou podělila o výtvory mé prababičky, která je moc šikovná a těmito krásnými anděli obdarovala své pravnučky. Celé redakci přejeme i nadále spoustu zajímavých nápadů, ať se vám daří!
Michaela Budeková
Plstěné potraviny
Milá redakce, již dlouho odebírám váš časopis díky daru předplatného k Vánocům od mé dcery a pokaždé po obdržení je to pro mne dnem svátku. Ráda se nechávám inspirovat vašimi ukázkami tvoření. Mám ráda všechny ruční práce, které potěší nejen oko, ale všechny mé blízké. Po několikaletém váhání jsem přece jenom získala odvahu a jedno z mnoha svých tvoření vám zasílám na ukázku. Přeji vám mnoho redakčních úspěchů
Magda Hrstková
Háčkování a perníčkování
Dobrý den Rozmarýno, váš časopis odebírá moje maminka, ale i já jím moc ráda zalistuji a vždy si najdu něco zajímavého. Háčkování a perníčkování je moje velká záliba a relax.
S pozdravem
Renata Pleskačová