Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Inspiruji se vašimi nápady
Milá redakce, již dlouho si kupuji váš časopis Rozmarýnu a ráda se inspiruji vašimi nápady. Mou největší zálibou je vyšívání, ale také ráda háčkuji. Chtěla bych se s vámi podělit aspoň o pár ukázek mého vyšívání. Přeji vám mnoho úspěchů.
Jiřina Královičová.
Ráda tvořím
Milá Rozmarýno, tvůj časopis je velice inspirativní. Půjčila mi ho dcera a moc se mi zalíbil. Také ráda tvořím, momentálně vyrábím z korálků, a proto posílám foto náramků. Přeji hodně nápadů a spokojených čtenářek i čtenářů, kteří milují ruční práce.
Alena Vacková
Moje záliba
Milá Rozmarýno, zasílám ukázku mého tvoření. Háčkované dečky, krajky. Záliba našich babiček a nyní i má záliba. Opět se vrací se do módy. Váš časopis mě stále inspiruje k dalšímu tvoření. Vždy očekávám nové číslo a těším se na něj. Skvělá Rozmarýna! Vaše věrná čtenářka Lenka
Lenka Porubová
Deka pro vnučku
Ahoj Rozmarýnko, každý měsíc se těším na tvůj časopis ve schránce, a vždy si vyberu něco, co vyzkouším, třeba macramé… A před měsícem se mi narodila vnučka. Já si koupila můj první šicí stroj a po polštáři ušila deku na hraní. Přeju ti spousty čtenářek.
Lenka Škopková