Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Věnec z ořechů
Milá Rozmarýno, v říjnovém vydání časopisu byl návod na věnec vyrobený z ořechů. Velmi se mi líbil. A protože jsem měla doma spoustu ořechů a velkou chuť si něco vytvořit, pustila jsem se do tvorby tohoto věnce. Vyrobila jsem nakonec dva. Ukázku posílám na fotce. Děkuji za inspiraci a již se těším na další vydání časopisu.
Renáta
Mé největší dílo
Krásný den, milá Rozmarýnko, posílám vám fotku mého největšího díla, které jsem uháčkovala. Tento ubrus měří v průměru 150 cm a skládá se ze čtyř částí. Už jsem ani nedoufala, že ho dokončím. Ale povedlo se. Vaše věrná čtenářka
Věra Dvořáková
Látkové hračky
Dobrý den Rozmarýnko, děkuji za inspiraci, kterou mi časopis poskytuje. Mojí radostí jsou ušité látkové hračky, které potěší nejen mě, ale i kamarádky. Posílám nahlédnutí a třeba budu i já nějakou vaši čtenářku inspirovat.
Dana Juránková
Věnec z bodláků
Milá Rozmarýnko, je pro mě velkou radostí najít tě každý měsíc ve své poštovní schránce a odnést si tě domů. Jsi krásná, tvořivá a inspirativní. Pokoušíš mého kreativního ducha a vracíš zpět do dětských let, kdy jsem moc ráda a často tvořila. Je mi s tebou dobře, a tak ti zasílám své poslední tvoření, věnec z bodláků. Přeji stále narůstající počet čtenářek i čtenářů.
Helena Hilscherová