Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Vánoční ozdoby z korálků
Dobrý den, milá redakce i čtenáři. Pokaždé, když mi dojde váš časopis, který mám předplacený, jsem překvapená, kolik nápadů a inspirací nabízí. Chtěla bych také přispět svou troškou do mlýna a posílám malou ukázku svých výrobků.
Celý článek
Háčkování z provázku
Dobrý den, vaše Rozmarýna číslo11/2022 mě zase vrátila k háčkování. Váš nápad háčkovat z hnědého provázku je úžasný.
Celý článek
Dobré nápady
Dobrý den, v příloze zasílám fotky svého tvoření.
Celý článek
Paličkované brože
Dobrý den, milí tvořící v redakci. Velmi ráda prohlížím časopis a hodně se z něj inspiruji. Ráda do něj přispěji svými nápady a třeba tím někoho dalšího potěším.
Celý článek