Porce plné vitaminů
Salát s ředkvičkami a vejci
Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 4
- 3 natvrdo vařená vejce
- 1 salátová okurka
- 1 svazek ředkviček
- 500 g vařených brambor
- čerstvá pažitka
- čerstvá petrželka
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 lžíce majonézy
- sůl, pepř
1 Brambory nakrájejte na kostky, ředkvičky a okurku na plátky, vejce na měsíčky. Dejte do mísy, přidejte jogurt vyšlehaný s majonézou a lehce promíchejte.
2 Salát podávejte posypaný nasekanou pažitkou a ozdobený čerstvou petrželkou.
Salát s medovo-hořčičným dresinkem
Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 4
- 1 svazek ředkviček
- 500 g vařených brambor
- sůl
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 1 lžíce balzamikového octa
- 3–4 lžíce olivového oleje
- snítka čerstvého kopru
1 Připravte si dresink: smíchejte med, oba druhy hořčice, ocet, olej a nasekaný kopr.
2 Vařené brambory a čerstvé ředkvičky nakrájejte na plátky a promíchejte s dresinkem a podle chuti osolte.
Salát se sýrem cottage
Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 salátové okurky
- 1 kelímek sýra cottage
- čerstvá pažitka
- čerstvý kopr
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
1 Ředkvičky a okurku nakrájejte na tenké plátky, dejte je do mísy, přidejte nasekaný kopr a pažitku, sýr cottage, citronovou šťávu, sůl podle chuti a promíchejte.
2 Podávejte s tmavým pečivem jako lehký oběd nebo večeři.