Obrácený jablečný koláč

Přemýšlíte, co si upéct k nedělní kávě? Zkuste třeba tento obrácený koláč s jablky. Je rychlý, chutný a můžete jej servírovat třeba se zmrzlinou nebo se šlehačkou.

  • 2 lžíce másla
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 3 jablka
  • šťáva z 1 citronu

Na těsto:

  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 8 lžic másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 a 1/2 šálku polohrubé mouky
  • 1/2 šálku mléka

1 Rozehřejte troubu na 180 °C. Na kruhovou koláčovou formu dejte 2 lžíce rozpuštěného másla a posypte ho hnědým cukrem. V misce smíchejte na měsíčky nakrájená jablka s citronovou šťávou a rozložte je do připravené formy na koláč do spirály.

2 V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. 8 lžic másla vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte vejce a vanilkový cukr. Mixujte, dokud se vše nespojí. Pak postupně střídavě po částech vmíchejte mouku a mléko.

3 Těsto nalijte na jablka a zarovnejte. Pečte asi 45–55 minut (zda je dost propečený, vyzkoušejte špejlí). nechte koláč vychladnout a poté jej vyklopte na talíř spodní částí navrch.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Domácí kosmetika pro krásu a zdraví

Domácí kosmetika pro krásu a zdraví

Na podzim a v zimě je důležité věnovat zvláštní péči naší pokožce a vlasům, které mohou trpět v důsledku nízkých teplot, suchého vzduchu a větru. Naštěstí nemusíte utrácet za drahou kosmetiku – mnoho z toho, co potřebujete, najdete přímo ve své kuchyni.

Celý článek