Krása levandule
Milá redakce Rozmarýny, časopis mám předplacený asi dva roky a vždy se těším, jakou inspiraci mi nové číslo přinese. Posílám něco z mého tvoření.
Lenka Obušková
Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková
Nápadité háčkování
Zdravím celou redakci Vašeho časopisu Rozmarýna. V době hledání možnosti seberealizace, která by mi zároveň přinášela odreagování, jsem objevila váš časopis. Nalezla jsem oblibu v háčkování. Společně s mamkou, která ráda plete, jsme se staly pravidelnými čtenářkami. Děkujeme za vaše nápady, kterými se necháváme inspirovat.
Martina Šlapáková
Přinášíš vše, co mě zajímá
Milá Rozmarýno, ráda tvořím všechno možné, proto jsem si nyní předplatila váš časopis, abych se mohla k němu kdykoli vracet. Mám ráda zahradu, kytičky, bylinky, zvířata, ráda vyzkouším nové recepty. U vás najdu vše, co mě zajímá. Těším se na další nápady a posílám ukázku svého tvoření.
Zuzana Červinková
Vyšívání je mojí zálibou
Vážení přátelé, posílám vám fotografii mého vyšívání, které je mi zábavou. Váš časopis mě zaujal, máte v něm pěkné věci. Přeji vám hodně spokojenosti v letošním roce.
J. Šimáková