Foto: Shutterstock

Originální jarní dekorace: Nechte rozkvést váš stůl

Jarní květiny i drobné dekorace dokážou proměnit váš stůl k nepoznání. Využijte je k vytvoření sváteční atmosféry, nebo si s nimi jen zpříjemněte každodenní stolování.

Renovovaný truhlík

Starý dřevěný truhlík můžete oživit nátěrem bílou akrylovou barvou a s pomocí smirkového papíru mu dodat trochu patiny. Zasaďte si do něj hrnkové jarní květiny a ovažte ho stužkou v jejich barvě. Například žlutá dodá vašemu interiéru optimismus a jarní svěžest.

Květy ve skle

Vložte kvetoucí jarní cibuloviny i s květníkem do širší sklenice, vázy či mísy a obložte květináč zeleným mechem. Získáte tak neokoukanou jarní dekoraci.

 

Foto: Shutterstock

Dekorativní kůra

Obalte obyčejný plastový květináč březovou kůrou, přilepte ji univerzálním lepidlem nebo tavnou pistolí, a získáte tak jedinečnou nádobku na květiny, do které můžete zasadit třeba kvetoucí krokusy. Kůru můžete přetřít bílou akrylovou barvou a dekoraci doplnit zeleným mechem.

 

Foto: Shutterstock

Sněženky ve skořápce

Naaranžujte drobné sněženky do skořápky od vajíčka, kterou vložíte do malého květináčku nebo stojánku na vejce. Na svátečním stole se budou krásně vyjímat.

Ušatá dekorace

Vytvořit ušaté zajíčky z vyfouknutých vajec lze snadno. Stačí poskládat papírový nebo textilní ubrousek na úzký proužek, obtočit ho kolem vajíčka a v horní části zkroutit nebo svázat. Fixem pak domalujte ušákům obličeje.

 

Foto: Shutterstock

Květy v kalíšku

Kalíšky na vajíčka lze využít i jako krásné vázičky. Jejich výhodou je, že na stole nezabírají moc místa, a můžete si s nimi zkrášlit každé stolování. Květiny do nich vložte ve vaječné skořápce.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Domácí kosmetika pro krásu a zdraví

Domácí kosmetika pro krásu a zdraví

Na podzim a v zimě je důležité věnovat zvláštní péči naší pokožce a vlasům, které mohou trpět v důsledku nízkých teplot, suchého vzduchu a větru. Naštěstí nemusíte utrácet za drahou kosmetiku – mnoho z toho, co potřebujete, najdete přímo ve své kuchyni.

Celý článek