Jahodové tulipány

Připravte si lahodné, zdravé a na pohled krásné jarní občerstvení. Určitě vám přijde vhod pro milou návštěvu, na oslavu Dne dětí nebo třeba jen tak na chuť.

Budete potřebovat

  • 30 velkých jahod
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 g mascarpone nebo smetanového sýra
  • borůvky
  • cukrářský sáček na plnění

Postup

1 Jahody omyjte a zbavte korunních lístků. Připravte si náplň – mascarpone (nebo smetanový sýr) rozmíchejte v misce s moučkovým cukrem. Šlehačku vyšlehejte a promíchejte s mascarpone. Náplň přendejte do cukrářského sáčku.

2 Nyní si nachystejte jahody. Postavte je špičkou nahoru a ostrým nožem přes špičku křížem hluboko nařízněte, aby šly mírně rozevřít.

3 S pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou jahody naplňte. Poté je lehce přimáčkněte zpět dovnitř, aby měly tvar kvetoucího tulipánu. Vrchol náplně ozdobte borůvkou. Před podáváním dejte vychladit do lednice.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Nadýchaný vláčný beránek patří k ozdobám velikonočního stolu, tradičně podávaným na Bílou sobotu. Upečte si ho podle osvědčeného receptu, ve kterém nesmí chybět šlehačka.

Celý článek

Romantické menu

Romantické menu

Plánujete připravit své drahé polovičce sváteční večeři? Inspirujte se naším romantickým menu, které je nejen krásné na pohled, ale i plné lákavých chutí a vůní.

Celý článek