Italská caponata

Užijte si dny a večery pod hvězdami a využijte je k posezení venku s rodinou a přáteli. Inspirujte se tipy, které vám pomůžou vytvořit příjemnou a pohodovou atmosféru.

Budete potřebovat:

  • 2 lilky
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g piniových oříšků
  • 40 g kaparů
  • 20 g rozinek
  • čerstvá bazalka
  • černé a zelené olivy
  • cukr
  • olivový olej

Lilek nakrájejte na kostky, papriky na proužky, cibuli a celer nadrobno. V pánvi na olivovém oleji osmažte lilek a papriky; dejte stranou. V jiné pánvi orestujte cibuli, celer a celý česnek, přidejte lístky bazalky a rajčatové pyré, osolte a nechte vařit asi 10 minut. Vyndejte česnek a přidejte olivy, rozinky, piniové oříšky, kapary, 1 lžíci cukru, vinný ocet a papriky s lilkem. Promíchejte, podle chuti dosolte a nechte 15–20 minut vařit. Podávejte vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší druhý den, kdy se její chuť rozleží.


Další články

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Nadýchaný vláčný beránek patří k ozdobám velikonočního stolu, tradičně podávaným na Bílou sobotu. Upečte si ho podle osvědčeného receptu, ve kterém nesmí chybět šlehačka.

Celý článek

Romantické menu

Romantické menu

Plánujete připravit své drahé polovičce sváteční večeři? Inspirujte se naším romantickým menu, které je nejen krásné na pohled, ale i plné lákavých chutí a vůní.

Celý článek

Co dělat, když se pes ztratí?

Co dělat, když se pes ztratí?

Ztráta psa je pro každého majitele noční můrou a pro samotného mazlíčka stresující situací. Statistiky ukazují, že více než třetina psů se během svého života ztratí, což je alarmující skutečnost, kterou bychom neměli podceňovat. Jak můžeme tomuto problému předejít a co dělat v situaci, kdy už dojde na nejhorší?

Celý článek