Foto: Shutterstock
Grilovací sezóna na vaší zahradě: Dáte si kebab nebo hamburger?
Kuřecí kebab v hořčičné majonéze
Budete potřebovat:
- 4 kuřecí prsa
- 2 a 1/2 lžíce majonézy
- 1 a 1/2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžičku koření garam masala (nebo jiného oblíbeného indického koření na kuře)
- sůl
- pepř
- špejle
Postup:
- Připravte si potřebné suroviny. Špejle na jednom konci seřízněte do špičky a nechte je nasáknout vodou.
- Omytá kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky.
- V misce smíchejte majonézu s kořením, hořčicí, špetkou soli a pepře. Vložte maso, promíchejte a nechte asi 3–4 hodiny v lednici odležet.
- Marinované kousky napíchejte na špejle a grilujte na rozpáleném grilu nebo v troubě dozlatova.
Foto: Shutterstock
Domácí hamburger s grilovanými žampiony
Už jste ochutnali dokonalou kombinaci grilovaných žampionů, sýru a čerstvého domácího hamburgeru? Připravte si ho podle našeho receptu.
Budete potřebovat:
- 6 housek na hamburger
- 100 g listů salátu
- 1 červenou cibuli
- 3 větší rajčata
- 3 větší žampiony
- 6 plátků taveného sýra do hamburgerů
Na hamburgery:
- 750 g mletého hovězího masa
- 20 g zeleného pepře
- 20 g čerstvého tymiánu, nasekaného
- 6 ml worcestrové omáčky
- 15 g dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
- Housky na burgery rozřízněte a každou polovinu lehce opečte na rozpáleném grilu.
- Na opečenou spodní polovinu housky položte list salátu.
- Z promíchaných ingrediencí na burgery vytvořte 6 plochých bochánků a nechte je opékat na rozpáleném grilu 3–5 minut z každé strany. Opečený burger dejte na list salátu.
- Na burger položte plátek taveného sýra.
- Rajčata nakrájejte na plátky a dejte je na sýr.
- Žampiony rovněž pokrájejte na plátky, osolte a opepřete, krátce ogrilujte a dejte na rajčata.
- Na to položte kolečka červené cibule.
- Nakonec dejte opět list salátu a uzavřete hamburger vrchní polovinou housky.