
Domácí punč na zahřátí
Budete potřebovat
- 1 l sladšího červeného vína
- 400 ml uvařeného černého čaje
- 150 ml rumu nebo griotky
- citron
- kousky celé skořice
- kousky hřebíčku
- ovoce podle chuti (jablka, citrusy, ananas apod.)
- cukr
Recept
Do kastrůlku nalijte víno a čaj a pomalu ohřívejte. Přidejte plátky citronu a skořici s hřebíčkem hned zpočátku, aby co nejdéle uvolňovaly do připravovaného nápoje chuť i aroma. Mezitím si do předem nahřátých skleniček připravte rum společně s nakrájenými kousky ovoce. Jakmile je obsah kastrůlku dobře prohřátý, přelijte ho přes sítko do připravené sklenky. Je lepší, když obsah kastrůlku nedojde do bodu k varu, neboť se při něm velmi rychle odpařuje alkohol. Ozdobte plátkem citrusu nebo jiného ovoce, podle chuti případně doslaďte a můžete podávat.
