Dobroty z grilu
Mini burgery
- 8 housek na mini burgery
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky sušených bylinek (majoránky, tymiánu, rozmarýnu apod.)
- čerstvé salátové listy, rukola nebo polníček
- 4 malá rajčata
- plátkový čedar
- plátky anglické slaniny
- kečup, majonéza podle chuti
Mleté hovězí maso smíchejte s hořčicí, kečupem, strouhankou a bylinkami. Směs osolte a opepřete podle chuti. Vytvořte z ní mini hamburgery a opečte je na grilu. Plátky slaniny opečte do zlatova. Housky rozřízněte napůl a také je krátce na řezu ogrilujte. Na každou spodní polovinu housky vrstvěte salátové listy, hamburger, plátek čedaru, opečenou slaninu, kolečko rajčete a trochu majonézy nebo kečupu podle chuti. Zaklopte
Hermelín s brusinkami a ořechy
- 4 hermelíny
- 4 lžičky olivového oleje
- čerstvá bazalka
- brusinková zavařenina
- vlašské ořechy
- čerstvá rukola
- bagetky k podávání
Hermelíny dejte každý na kus alobalu, zakápněte lžičkou olivového oleje, přidejte pár lístků čerstvé bazalky, zabalte alobal a grilujte sýr na mírně rozehřátém grilu po dobu 6 minut z každé strany. Hotový hermelín podávejte na listech rukoly s brusinkovou zavařeninou, nasekanými ořechy a čerstvou bagetkou.
Krkovice na pivě a s česnekem
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 120 ml olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 6 kuliček celého pepře
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 125 ml světlého piva
- 200 g vepřové krkovice
- 1 lžička soli
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Na marinádu smíchejte hořčici a olej, přidejte nasekaný česnek, lehce podrcené kuličky pepře, čerstvý rozmarýn a bobkový list. Vše zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.
Připravené maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany asi 6 minut podle výšky masa. Sundejte z grilu a před podáváním nechte maso chvíli odpočinout.