Banánovo-čokoládové řezy s krémovou náplní
Na těsto:
- 400 g mouky
- 6 lžic kakaa
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 250 ml oleje
- 250 ml mléka
Na náplň:
- 8 středně velkých banánů
- 500 g tučného tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 1 citron
- 6 plátků želatiny
- 500 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- šlehačka
- banán
1 V misce smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. V jiné misce důkladně vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a pomalu střídavě do ní zašlehejte olej a mléko. Nakonec vařečkou do této mokré směsi vmíchejte připravenou moučnou směs.
2 Těsto nalijte na plech potažený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. upečené těsto nechte vychladnout a pak ho podélně rozřízněte na dva stejně vysoké pláty.
3 Plátky želatiny dejte do vody a dejte nabobtnat (podle návodu na obalu). V misce prošlehejte tvaroh s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Trochu tvarohové směsi přidejte k nabobtnalé želatině, promíchejte a poté vmíchejte do zbytku tvarohové hmoty. Smetanu ušlehejte a zamíchejte do krému. Banány nakrájejte na kousky a promíchejte s připraveným krémem.
4 Krém natřete na spodní plát těsta a urovnejte. Na něj položte druhou vrstvu těsta a jemně přitlačte. Čokoládovou polevu rozehřejte ve vodní lázni a natřete ji na těsto. Nechte ztuhnout v lednici a poté dezert nakrájejte na čtverečky. Můžete jej podávat ozdobený kopečkem šlehačky a kolečkem banánu.