Banánovo-čokoládové řezy s krémovou náplní

Banány se skvěle doplňují s chutí čokolády. Vyzkoušejte si to na tomto vláčném ovocném řezu s tvarohovou náplní a potěšte jím své blízké.

Na těsto:

  • 400 g mouky
  • 6 lžic kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 250 ml oleje
  • 250 ml mléka

Na náplň:

  • 8 středně velkých banánů
  • 500 g tučného tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 citron
  • 6 plátků želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva
  • šlehačka
  • banán

 

1 V misce smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. V jiné misce důkladně vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a pomalu střídavě do ní zašlehejte olej a mléko. Nakonec vařečkou do této mokré směsi vmíchejte připravenou moučnou směs.

2 Těsto nalijte na plech potažený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. upečené těsto nechte vychladnout a pak ho podélně rozřízněte na dva stejně vysoké pláty.

3 Plátky želatiny dejte do vody a dejte nabobtnat (podle návodu na obalu). V misce prošlehejte tvaroh s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Trochu tvarohové směsi přidejte k nabobtnalé želatině, promíchejte a poté vmíchejte do zbytku tvarohové hmoty. Smetanu ušlehejte a zamíchejte do krému. Banány nakrájejte na kousky a promíchejte s připraveným krémem.

4 Krém natřete na spodní plát těsta a urovnejte. Na něj položte druhou vrstvu těsta a jemně přitlačte. Čokoládovou polevu rozehřejte ve vodní lázni a natřete ji na těsto. Nechte ztuhnout v lednici a poté dezert nakrájejte na čtverečky. Můžete jej podávat ozdobený kopečkem šlehačky a kolečkem banánu.


Další články

Domácí kosmetika pro krásu a zdraví

Domácí kosmetika pro krásu a zdraví

Na podzim a v zimě je důležité věnovat zvláštní péči naší pokožce a vlasům, které mohou trpět v důsledku nízkých teplot, suchého vzduchu a větru. Naštěstí nemusíte utrácet za drahou kosmetiku – mnoho z toho, co potřebujete, najdete přímo ve své kuchyni.

Celý článek