Foto: Shutterstock

Věneček z lučních květů

Divoké květy, například chrpy, jsou ideálním materiálem k vytváření jednoduchých věnečků. Využijte jejich něžné květy a pastelové barvy a udělejte si půvabnou přírodní dekoraci.

Budete potřebovat:

  • rozkvetlé chrpy a další vhodné květy
  • nůžky
  • provázek

Postup:

 

Foto: Shutterstock

Z květů odstraňte přebytečné listy a stonky. Můžete si také připravit několik menších svazků, které pak použijete při vázání.

 

Foto: Shutterstock

Vezměte provázek a začněte postupně svazovat květiny. Přikládejte je těsně k sobě a postupně ovíjejte provázek kolem jejich stonků, aby pevně držely pohromadě. Pokračujte, dokud nebudete mít celý věneček pokrytý květy. Nakonec spojte oba konce provázku, a tím vytvořte uzavřený kruh.

Tip: Věneček můžete zavěsit na dveře, okno nebo jej použít jako dekoraci na stůl.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Říjnová Rozmarýna je v prodeji!

Říjnová Rozmarýna je v prodeji!

Užijte si podzim s novou Rozmarýnou. Na stáncích ji najdete už ode dneška! Celé číslo je opět plné těch nejlepších rad, tipů, triků a inspirace. Na co konkrétně se můžete těšit?

Celý článek

Ovečka z kartonu od vajec

Ovečka z kartonu od vajec

Vytvořte si s dětmi roztomilé ovečky zdobené bílými kvítky. Budete na ně potřebovat jen ruličky od toaletního papíru, karton od vajec a trochu šikovnosti a fantazie.

Celý článek

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek