Foto: Shutterstock

Natiskněte si barevné motýly

Rulička od toaletního papíru vám může dobře posloužit také jako razítko. Můžete si s ní natisknout třeba hejno pestrých motýlků a vyzdobit s nimi dětský pokoj.

Budete potřebovat:

  • ruličku od toaletního papíru
  • nůžky
  • temperové barvy
  • štětec
  • skořápky od arašídů
  • papír
  • lepidlo

 

Foto: Shutterstock

Postup:

Ruličku od toaletního papíru nastříhejte na širší kroužky. Kroužek trochu zmáčkněte do tvaru oválu a na okraj naneste temperovou barvu. Na papír nebo čtvrtku natiskněte čtyři oválky do tvaru motýlích křídel.

Namočte štětec do vody a rozmyjte barvu dovnitř každého oválku. Nechte barvu důkladně zaschnout.

Tvar motýla vystřihněte. Polovinu skořápky od arašídů přetřete temperovou barvou a nechte ji zaschnout. Z papíru vystřihněte motýlí tykadla, vybarvěte je a nechte zaschnout.

Nakonec vše slepte podle obrázku. Podobným způsobem můžete vytvořit motýlky různých tvarů a barev.


Text: Mirka Koníčková; foto: Shutterstock

Další články

Věneček z lučních květů

Věneček z lučních květů

Divoké květy, například chrpy, jsou ideálním materiálem k vytváření jednoduchých věnečků. Využijte jejich něžné květy a pastelové barvy a udělejte si půvabnou přírodní dekoraci.

Celý článek

Říjnová Rozmarýna je v prodeji!

Říjnová Rozmarýna je v prodeji!

Užijte si podzim s novou Rozmarýnou. Na stáncích ji najdete už ode dneška! Celé číslo je opět plné těch nejlepších rad, tipů, triků a inspirace. Na co konkrétně se můžete těšit?

Celý článek

Ovečka z kartonu od vajec

Ovečka z kartonu od vajec

Vytvořte si s dětmi roztomilé ovečky zdobené bílými kvítky. Budete na ně potřebovat jen ruličky od toaletního papíru, karton od vajec a trochu šikovnosti a fantazie.

Celý článek

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek