Foto: Shutterstock

S láskou k moři

Přímořská atmosféra vyvolává pocit pohody a odpočinku. Přeneste si ji z pláže domů. Stačí vám k tomu pár vhodných doplňků a budete se moci v duchu znovu přenést na písčité pláže…

Námořnický textil

Vytvořte si doma svěží letní pohodu se stylovými polštářky s námořnickými motivy. Stačí vám zbytky látek, šicí stroj a trocha fantazie, a máte perfektní projekt pro vytvoření přímořské atmosféry ve vašem obývacím pokoji nebo na terase!

Květináč s mušlemi

Přivezli jste si od moře suvenýry v podobě různých mušliček a kamínků? Můžete si s nimi vyzdobit třeba vázu nebo obal na květináč. Poslouží vám přitom například tavná pistole.

 

Foto: Shutterstock

Letní rámeček

Tento rámeček na fotografii vám připomene příjemně strávené letní dny u moře. Stačí nasbírat mušle a lastury a pak je jednoduše nalepit s pomocí tavné pistole nebo univerzálního lepidla na rámeček.

 

Foto: Shutterstock

Kokosové svíčky

Dáváte přednost přírodním svíčkám před parafínovými? Odlijte si je například z kokosového nebo sójového vosku přímo do skořápky kokosového ořechu. Získáte tak originální a exotický bytový doplněk.

 

Foto: Shutterstock

Ozdoby z lastur

Nejjednodušším způsobem, jak si zkrášlit stůl v přímořském duchu, je ozdobit ho pěknými mušlemi. Můžete je umístit například na talíř nebo na ubrousek s příbory.

 

Foto: Shutterstock

Přímořské stolování

K vytvoření letní přímořské atmosféry můžete na sváteční sůl prostřít modrobílý běhoun a doplnit ho kulatými podložkami z mořské trávy nebo jiného přírodního materiálu.


Text: red., Foto: Shutterstock

Další články

Když len hraje všemi barvami

Když len hraje všemi barvami

Len se s modrou barvou pojí téměř čítankově. Zahradníci ale dobře vědí, že může kvést také červeně, žlutě nebo bíle. Lny se navíc jeden od druhého liší dobou vegetace: zatímco tradiční přadný len je jednoletý, na zahradě každý ocení spíše trvalky. A víte, že se někteří zástupci tohoto rodu dokonce pěstují jako skalničky?

Celý článek