Foto: Pelargonium for Europe

Okénko s poličkou a květinami

Chcete si vyzdobit zahradní kuchyni, pergolu či terasu milou venkovskou dekorací? Vytvořte ji ze starého okenního rámu a zavěste. Přečtěte si, jak na její výrobu.

Budete potřebovat:

  • starý dřevěný okenní rám
  • odpovídající dřevěnou desku
  • pevný provázek nebo tenké lano
  • vruty do dřeva a 2 háčky
  • aku vrtačku a šroubovák
  • extra silné lepicí podložky
  • vodováhu

Postup:

 

Foto: Pelargonium for Europe

Přišroubujte háčky do horní části okna poblíž rohů.

Desku, která bude sloužit jako polička, přišroubujte ke spodní části okenního rámu. Vyvrtejte dvě díry do vnějších rohů police, protáhněte jimi krátký provázek a přivažte konce k vnější straně rámu.

 

Foto: Pelargonium for Europe

 

Poté zavěste okno pomocí lana na háčky a s pomocí vodováhy srovnejte délku lan, aby bylo okno rovně. Nakonec umístěte muškát a další dekorativní předměty na poličku. Aby předměty nespadly při prvním poryvu větru, je vhodné je připevnit pomocí lepicích podložek.


Text: red; foto: Pelargonium for Europe

Další články

Ovečka z kartonu od vajec

Ovečka z kartonu od vajec

Vytvořte si s dětmi roztomilé ovečky zdobené bílými kvítky. Budete na ně potřebovat jen ruličky od toaletního papíru, karton od vajec a trochu šikovnosti a fantazie.

Celý článek

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek

Nostalgické krajkové květináče

Nostalgické krajkové květináče

Líbí se vám nostalgický vintage styl? Skvěle se hodí k oblíbeným muškátům. Zužitkujte staré nepoužívané krajkové dečky po babičce kreativním způsobem a ozdobte si s nimi květináče.

Celý článek

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek