Foto: Shutterstock

Balzám na rty s olejem z levandulí

Tento balzám z přírodních surovin je skvělý na hydrataci a ochranu rtů. Navíc je obohacen o esenciální levandulový olej, který má uklidňující a hojivé účinky. Vyrobte si ho spolu s námi.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíci včelího vosku
  • 1 lžíci kokosového oleje
  • 1 lžíci mandlového oleje
  • 10 kapek levandulového esenciálního oleje
  • malé nádobky na balzám (např. kelímky nebo tubičky)

Postup:

V malém hrnci nebo nerezové misce smíchejte včelí vosk, kokosový olej a mandlový olej. Umístěte nádobu nad vodní lázeň (větší hrnec s vroucí vodou) a zahřívejte na středním plameni. Míchejte, dokud se všechny suroviny úplně neroztaví a nespojí dohromady.

Jakmile jsou všechny suroviny roztavené, odstavte nádobu z vodní lázně a přidejte 10 kapek levandulového esenciálního oleje. Důkladně promíchejte, aby se olej rovnoměrně rozptýlil ve směsi.

Opatrně nalijte směs do připravených nádobek na balzám. Nechte balzám v nádobkách při pokojové teplotě zcela ztuhnout.


Text: Mirka Koníčková; foto: Shutterstock

Další články

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek

Nostalgické krajkové květináče

Nostalgické krajkové květináče

Líbí se vám nostalgický vintage styl? Skvěle se hodí k oblíbeným muškátům. Zužitkujte staré nepoužívané krajkové dečky po babičce kreativním způsobem a ozdobte si s nimi květináče.

Celý článek

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek