Foto: Shtterstock

Květinová výzdoba snadno a rychle

Svatební hostina si žádá speciální výzdobu. Nejkrásnější je taková, kterou vytvoříte z živých květin, ideálně v bílé a růžové barvě. Její výroba nemusí zabrat moc času, podívejte se, jak na to.

Budete potřebovat:

  • dekorativní klícku
  • růžové a bílé růže a karafiáty
  • nůžky
  • provázek
  • růžovou atlasovou stužku
  • zelenou floristickou hmotu (nemusí být)

 

Foto: Shtterstock

Připravte si klícku, do které budete květiny aranžovat. Jednotlivé květy růží a karafiátů zkraťte – stonek nechte dlouhý asi jen 5 cm.

 

Foto: Shtterstock

Pokud chcete, aby vám dekorace vydržela déle, uřízněte kus zelené floristické aranžovací hmoty, nechte ji nasáknout vodou, vložte ji do klícky a pak do ní květy zapíchejte. Jestliže plánujete dekoraci využít jen několik hodin, stačí, když nastříhané květy do klícky jen vložíte.

 

Foto: Shtterstock

Vrchní část klícky ozdobte růžovou atlasovou stužkou, na které uvážete pěknou mašli.

 

Foto: Shtterstock

Z nastříhaných květin můžete vytvořit i něžnou girlandu. Jednotlivé květy jednoduše navažte jeden za druhým na obyčejný přírodní provázek.

 

Foto: Shtterstock

Stužku nastříhejte na delší kousky a uvažte je mezi jednotlivé květy.


Text: Mirka Koníčková; foto: Shutterstock

Další články

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek

Nostalgické krajkové květináče

Nostalgické krajkové květináče

Líbí se vám nostalgický vintage styl? Skvěle se hodí k oblíbeným muškátům. Zužitkujte staré nepoužívané krajkové dečky po babičce kreativním způsobem a ozdobte si s nimi květináče.

Celý článek

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek