Foto: Pelargonium for Europe

Originální kornouty s muškáty

Květinové dekorace mohou být i zábavné. Zpestřete si letní párty nebo hostinu originálními květinovými kornouty v barvách zmrzliny. Využijete tak třeba muškátové květy.

Budete potřebovat:

  • muškátové květy různých barev
  • oplatkové zmrzlinové kornouty
  • vysoké sklenice
  • nůž
  • floristickou hmotu
  • igelitové sáčky

Postup:

Vložte oplatkové kornouty nastojato do sklenic.

Floristickou hmotu nakrájejte na kusy, které se vejdou do kornoutů, nechte je nasáknout vodou a dejte je do igelitových sáčků.

Sáčky s floristickou hmotou vložte do zmrzlinových kornoutů ve sklenicích. Nakonec do každého kornoutu napíchejte těsně k sobě několik květů muškátu tak, aby květy připomínaly kopeček zmrzliny.


Text: red; foto: Pelargonium for Europe

Další články

Květinové abstraktní obrazy

Květinové abstraktní obrazy

Jemné tvary a nádherné barvy květin nás okouzlují v každém ročním období. Abychom tuto krásu zachovali, můžeme je vylisovat a použít k tvorbě jedinečných obrazů. Nemusíte být zkušeným malířem, abyste si vytvořili vlastní umělecké dílo. Stačí zapojit fantazii a řídit se našimi radami.

Celý článek

Nostalgické krajkové květináče

Nostalgické krajkové květináče

Líbí se vám nostalgický vintage styl? Skvěle se hodí k oblíbeným muškátům. Zužitkujte staré nepoužívané krajkové dečky po babičce kreativním způsobem a ozdobte si s nimi květináče.

Celý článek

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek