Foto: Pelargonium for Europe

Korálkový závěs na květiny

Staré nepoužívané síto po babičce může ještě sloužit jako parádní závěs na kvetoucí převislé květiny. Podívejte se, jak na to, a pusťte se do proměny spolu s námi!

Budete potřebovat:

  • staré kovové síto
  • barvu ve spreji s efektem rezivění
  • cívku řemeslnického drátu
  • různé barevné korálky
  • štípačky na drát
  • kokosové vlákno do květináče

Postup:

 

Foto: Pelargonium for Europe

Ze síta odstraňte štípacími kleštěmi (nebo pilkou na železo) rukojeť a nastříkejte ho barvou ve spreji s rezavým efektem. Nechte barvu zaschnout.

 

Foto: Pelargonium for Europe

Pomocí štípacích kleští ustřihněte tři stejné kusy drátu na požadovanou délku. Navlékněte na ně barevné korálky v libovolném vzoru.

Připevněte tři kusy korálkového drátu k hornímu okraji síta. Rovnoměrná vzdálenost mezi upevňovacími body zajistí, že váš závěsný koš zůstane narovnaný.

 

Foto: Pelargonium for Europe

 

Horní konce drátů stočte k sobě a vytvořte očko na zavěšení. Do síta vložte kokosové vlákno a vysaďte do něj květiny. Krásně v něm vyniknou například převislé muškáty.

Tip: Aby muškáty rostly a kvetly až do podzimu, potřebují dostatek prostoru. Protože většina kuchyňských sít pravděpodobně nebude dostatečně hluboká, doporučujeme tento upcyklovaný závěsný koš používat pouze jako dočasnou nádobu a poté muškáty přesadit.


Text: red; foto: Pelargonium for Europe

Další články

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek

Voňavé květinové mýdlo

Voňavé květinové mýdlo

Můžete ho použít jako dekoraci, vonítko do prádla nebo jako krásný a milý dárek. Snadno a rychle ho zvládnete vyrobit sami doma, i bez předchozích zkušeností. Postupujte podle našeho návodu.

Celý článek