Foto: Shutterstock

Potěšte maminku vyšívaným srdcem

Překvapte své blízké přáníčkem s efektní výšivkou ve tvaru srdce. Jeho výroba je snadná, rychlá a především zábavná. Den matek navíc doslova klepe na dveře...

Budete potřebovat:

  • bílou čtvrtku
  • jehlu s větším ouškem
  • červenou bavlnku
  • šablonu ve tvaru srdce
  • tužku

Postup:

 

Foto: Shutterstock

Vezměte si bílou čtvrtku a přehněte ji napůl do tvaru přáníčka. Opět ji rozložte a na titulní stranu přiložte šablonu srdce. Tužkou si kolem šablony naznačte body vzdálené od sebe asi 1 cm. Dodržujte stejně velké mezery, aby výsledek působil efektně. Poté je s pomocí vyšívací jehly proděravte.

 

Foto: Shutterstock

Navlékněte dlouhou červenou bavlnku do jehly a začněte vyšívat. Jako první veďte bavlnku z prostřední dírky v horní části srdce kolmo dolů do dírky v jeho špičce.

 

Foto: Shutterstock

Poté protáhněte bavlnu do první dírky nalevo od spodní špičky a veďte ji do první dírky napravo od horní špičky. Tímto způsobem dále pokračujte (viz obrázek).

 

Foto: Shutterstock

Pokračujte ve vyšívání, dokud nezaplníte celé srdíčko. Konec bavlnky na zadní straně zajistěte uzlíkem.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek

Voňavé květinové mýdlo

Voňavé květinové mýdlo

Můžete ho použít jako dekoraci, vonítko do prádla nebo jako krásný a milý dárek. Snadno a rychle ho zvládnete vyrobit sami doma, i bez předchozích zkušeností. Postupujte podle našeho návodu.

Celý článek