Jahodové tulipány
Připravte si lahodné, zdravé a na pohled krásné jarní občerstvení. Určitě vám přijde vhod pro milou návštěvu, na oslavu Dne dětí nebo třeba jen tak na chuť.
Budete potřebovat
- 30 velkých jahod
- 120 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 100 g mascarpone nebo smetanového sýra
- borůvky
- cukrářský sáček na plnění
Postup
1 Jahody omyjte a zbavte korunních lístků. Připravte si náplň – mascarpone (nebo smetanový sýr) rozmíchejte v misce s moučkovým cukrem. Šlehačku vyšlehejte a promíchejte s mascarpone. Náplň přendejte do cukrářského sáčku.
2 Nyní si nachystejte jahody. Postavte je špičkou nahoru a ostrým nožem přes špičku křížem hluboko nařízněte, aby šly mírně rozevřít.
3 S pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou jahody naplňte. Poté je lehce přimáčkněte zpět dovnitř, aby měly tvar kvetoucího tulipánu. Vrchol náplně ozdobte borůvkou. Před podáváním dejte vychladit do lednice.