Svěží svačinka

Pomazánky jsou rychle hotové a můžete je využít pro přípravu snídaně, svačiny nebo lehké večeře. Přidejte si do nich jarní bylinky nebo zeleninu a dodejte tělu potřebné vitaminy.

Ředkvičková pomazánka

Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 6

  • 1 svazek ředkviček
  • 2 jarní cibulky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky (petrželka, pažitka apod.)
  • ředkvičky a salátové listy k podávání

 

1 Ředkvičky umyjte a nastrouhejte najemno. Dobře je vymačkejte a puštěnou vodu slijte. Umytou jarní cibulku najemno nasekejte a přidejte k ředkvičkám. Dobře promíchejte a vmíchejte tvaroh.

2 Podle chuti osolte, opepřete a přidejte do pomazánky nasekané čerstvé bylinky. Podávejte na celozrnném pečivu a ozdobte kolečky čerstvých ředkviček a listy salátu.

 

 

 

Česneková pomazánka se sýrem

Doba přípravy: 15 minut Počet porcí: 6

  • 250 g tvarohu
  • 150 g polotvrdého sýra
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl, pepř
  • petrželka

 

1 Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem, přidejte prolisovaný česnek, majonézu, podle chuti osolte a opepřete.

2 Promíchejte a mažte na čerstvé pečivo. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

 

 

 

Jemná pažitková pomazánka

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 6

  • 250 g čerstvého krémového sýra
  • 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • najemno nasekaná pažitka
  • sůl, pepř

1 Čerstvý krémový sýr prošlehejte s hustým bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Omytou pažitku nadrobno nasekejte a vmíchejte do sýrové směsi.

2 Podle chuti pomazánku osolte a opepřete a podávejte na čerstvém pečivu.

 


Foto: Shutterstock

Další články