Kouzlení s dýněmi

Zdobíte si rádi byt, zápraží či zahradu dýněmi? Máte hned několik možností, jak je využít. Můžete je třeba pomalovat nebo dekorovat různými vyřezávanými vzory.

Budete potřebovat

  • dýně
  • akrylové barvy
  • štětec
  • hadřík
  • šablony (nemusí být)
  • bezbarvý lak (nemusí být)

 

postup

1 Vyberte si vhodnou zdravou dýni – nejlépe se maluje na takovou, která má hladký povrch bez škrábanců či jiných poškození. Měla by mít také rovnou spodní stranu, aby dobře seděla.

2 Otřete ji vlhkou houbičkou a osušte měkkým hadříkem, abyste povrch nepoškrábali. dejte pozor, abyste při tom nenamočili stopku a zbytek květu v dolní části dýně – mohla by pak začít hnít.

3 Nyní můžete začít malovat. Je na vás, zda zvolíte jednobarevný design, nebo dýni pomalujete puntíky, proužky či jinými motivy. Použijte akrylové barvy a plochý štětec. K malování vzorů můžete využít různé vhodné šablony.

4 Když barva na dýni zaschne, můžete ji ještě přestříkat bezbarvým lakem ve spreji.

 

 


Text: red; foto: Shutterstock a Yakima Pixabay

Další články

Praktické penály z PET lahví

Praktické penály z PET lahví

Pevné penály na psací potřeby se hodí nejen do školy, ale například i na cesty. Můžete si do nich uložit i výtvarné pomůcky jako štětce, špachtle či nůžky. Vyrobíte je snadno podle našeho návodu.

Celý článek

Voňavé květinové mýdlo

Voňavé květinové mýdlo

Můžete ho použít jako dekoraci, vonítko do prádla nebo jako krásný a milý dárek. Snadno a rychle ho zvládnete vyrobit sami doma, i bez předchozích zkušeností. Postupujte podle našeho návodu.

Celý článek