Italská caponata

Užijte si dny a večery pod hvězdami a využijte je k posezení venku s rodinou a přáteli. Inspirujte se tipy, které vám pomůžou vytvořit příjemnou a pohodovou atmosféru.

Budete potřebovat:

  • 2 lilky
  • 2 papriky (žlutá a červená)
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g piniových oříšků
  • 40 g kaparů
  • 20 g rozinek
  • čerstvá bazalka
  • černé a zelené olivy
  • cukr
  • olivový olej

Lilek nakrájejte na kostky, papriky na proužky, cibuli a celer nadrobno. V pánvi na olivovém oleji osmažte lilek a papriky; dejte stranou. V jiné pánvi orestujte cibuli, celer a celý česnek, přidejte lístky bazalky a rajčatové pyré, osolte a nechte vařit asi 10 minut. Vyndejte česnek a přidejte olivy, rozinky, piniové oříšky, kapary, 1 lžíci cukru, vinný ocet a papriky s lilkem. Promíchejte, podle chuti dosolte a nechte 15–20 minut vařit. Podávejte vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší druhý den, kdy se její chuť rozleží.


Další články

Jak správně pečovat o psí zuby

Jak správně pečovat o psí zuby

Nemoci chrupu mohou být pro vašeho čtyřnohého kamaráda velmi nepříjemné a bolestivé. Záněty dásní trápí až každého druhého psa a mohou mít závažné zdravotní následky. Proto by péče o psí chrup měla začít už od štěněčího věku a stát se nedílnou součástí každodenní rutiny.

Celý článek