öęp
Osvěžující chuť ovoce
Jahodový topping z růžového vína
- 650 g jahod (nakrájených na malé kousky)
- 200 ml růžového vína
- 1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker
Ve velkém hrnci dobře promícháme jahody s vínem a přidáme želírovací cukr. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
TIPY:
Lze připravit také ze zmrazených jahod (před zpracováním nutno rozmrazit).
Výborně chutná s Panna Cottou Dr. Oetker.
öęp
Jahodovo-pomerančový džem
- 600 g umytých a očištěných jahod
- 400 ml 100% pomerančové šťávy
- 1 balíček Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker